Over mij

Mijn naam is Dominique Sijbel - de Wit, eigenaar van Hondenschool Op Stee. Ik ben opgegroeid op de boerderij waar de hondenschool gevestigd is. Inmiddels ben ik getrouwd en moeder van twee mooie zoons. Ons gezin bestaat verder nog uit twee Australian Shepherds en twee Maine Coons. 
 

Naast de hondenschool werk ik nog drie dagen in het ziekenhuis. Ik ben afgestudeerd radiodiagnostisch laborant en sinds 2014 werkzaam op de röntgenafdeling. Ik ben gespecialiseerd in MRI en Echografie. 
 
 In 2017 kwam er een eerste eigen pup in huis genaamd Gino. Gino is een Australian Shepherd en hij is de grootste reden dat deze hondenschool is ontstaan. Na verschillende cursussen en hondenscholen kreeg ik eigenlijk nergens de hulp die ik bij de opvoeding van deze hond nodig had. Uiteindelijk kwam ik terecht bij hondenschool en opleidingscentrum Happy Tails in Beerzerveld. Hier was enorm veel kennis van het ras en van hondengedrag in het algemeen. Door deze ervaring ben ik mij steeds meer gaan interesseren in het gedrag van honden. Zodoende ben ik de opleiding tot kynologisch instructeur gestart. Deze heb ik in 2021 met succes afgerond. 

Wat ik graag doe is mensen de hulp bieden die zij nodig hebben bij de opvoeding van hun hond. Ook wil ik graag uitleggen waarom een hond bepaalde dingen doet en hoe je dit gedrag kunt begeleiden of ombuigen. Het is super mooi om te zien wanneer baas en hond samen, als team, aan de slag gaan. Op een positieve manier, maar met duidelijke grenzen.  

Relevante opleidingen
 
 
Kynologisch Instructeur (2020-2021) 
 Opleidingscentrum & Hondenschool Happy Tails
 
 Frisbee Instructeur (2022)
 Opleidingscentrum & Hondenschool Happy Tails
 
 Detectie Instructeur basis (2023)
 Nederlandse Speur en Detectie Bond 

Detectie Instructeur gevorderd (af te ronden 2024)
Nederlandse Speur en Detectie Bond

Concept Trainer (af te ronden 2024)
Dogs Talk Pro

Agility instructeur (af te ronden 2024)
Agility Campus