Huisregels


- Bij aanvang van uw eerste bezoek op de hondenschool neemt u het hondenpaspoort van uw hond mee ter controle van de vaccinaties. 

- Wanneer u het erf op rijdt kunt u aan de rechterkant parkeren. U wordt vriendelijk verzocht het gedeelte voor het woonhuis vrij te houden. Mocht de groep voor u nog niet klaar zijn, wacht dan even in de auto zodat u weer aansluitend kunt parkeren wanneer de andere cursisten vertrekken. 

- Gelieve uw hond niet op het terrein zelf uit te laten, maar buiten het erf langs de dijk. Mocht een ongelukje toch gebeuren, dan verzoeken wij u vriendelijk de uitwerpselen direct op te ruimen. Er staat een prullenbak op het veld.

- Houd rekening met elkaar. Laat de honden aangelijnd geen contact met elkaar maken. Houd dus voldoende afstand en geef elkaar de ruimte.

- De honden los met elkaar laten spelen is alleen toegestaan onder begeleiding van de instructeurs. 

- Wij werken tijdens de lessen met hond-vriendelijke beloningsgerichte technieken. Enige vorm van fysieke correctie of straf wordt niet toegestaan. 

- Tijdens de lessen wordt er gewerkt met een halsband met halfcheck-, klik- of gespsluiting of een goed passend Y-tuig met een vaste of meerstanden lijn. Slipkettingen, prikbanden, anti-trektuigen en flexilijnen worden niet toegestaan. 

- Loopse teven zijn welkom tijdens de lessen. We verzoeken u vriendelijk dit van te voren te vermelden. Daarnaast adviseren we rondom het hoogtepunt thuis te blijven. 

- Bijtincidenten worden te allen tijde gemeld bij een van de instructeurs. 

- Gezondheidsproblemen en of medicijngebruik van de cursist die van invloed kunnen zijn worden altijd gemeld bij een van de instructeurs.